Pa ujë dhe pa energji elektrike, ja cili është ishulli i pazakontë

Ishulli Santa Cruz del Islote ndodhet në bregdetin e Kolumbisë, në zemër të arkipelagut San Bernardo. Ky ishull jashtëzakonisht i vogël 200 metra i gjatë dhe 60 metra i gjerë ka një popullsi prej 1200 banorësh. Kushtet e jetesës janë shumë larg nga modernia.

Legjenda thotë se një grup i vogël peshkimi zbuloi këtë ishull ndërsa kërkonte vende të reja për të peshkuar. Ka vetëm pesë orë energji elektrike në ditë, pa ujë të rrjedhshëm dhe burimi i vetëm i ujit të freskët është marina kolumbiane, që vjen një herë në muaj. Peshkimi është biznesi më i rëndësishëm i njerëzve.

Ishulli, zona e të cilit është afërsisht 9.700 metra katrorë, ka 90 shtëpi, dy dyqane, një shkollë dhe një restorant. Nuk ka asnjë spital dhe as polici. Shumica e banorëve të ishullit janë të përfshirë në turizëm ose punojnë në një nga arkipelagët.

Jeta shoqërore në ishull është pothuajse inekzistente. Njerëzit kalojnë kohë duke vizituar njëri-tjetrin për të parë programe të zakonshme televizive. Gjeneratori ndizet në 19:00 dhe mbyllet pas pesë orësh.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.