“Kanë keqinformuar publikun”/ “Facebook” sjell risinë e re, shton veçorinë ‘ekspert’ në grupe

“Facebook” po krijon një mënyrë për të përcaktuar temën “ekspertë” brenda grupeve të drejtuara nga përdoruesit e ndryshëm.

Rrjeti social thotë se tipari i ri është krijuar për të ndihmuar ekspertët e vërtetë “të spikasin” në diskutimet rreth fushës së tyre të ekspertizës.

Administratorët e grupit do të kenë fuqinë t’i japin titullin gati çdo anëtari që ata dëshirojnë. Kjo mund të nënkuptojë që grupet që promovojnë teori konspirative ose pikëpamje të trazuara mund të jenë gjithashtu në gjendje të caktojnë “ekspertë”.

Grupet në “Facebook” janë përdorur nga lëvizje të tilla si “QAnon”, grupe anti-vaksinimi dhe fraksione të diskutueshme politike të cilat përhapin dezinformata.

Më parë këtë vit, “Facebook” ndryshoi politikat e tij për të hequr grupe që dekurajojnë njerëzit nga marrja e vaksinave, dhe gjithashtu ndaloi rekomandimin e grupeve politike për anëtarët e rinj.

Sidoqoftë, një zëdhënës i “Facebook” tha se funksioni ishte një “provë e kufizuar” dhe e disponueshme vetëm për të zgjedhur grupet për të filluar.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.