74 milionë celularë me butona, u shitën vetëm në fund të 2020

Ata nuk kanë super kamera ose çipa të fuqishëm, as materiale të shtrenjta që i bëjnë çmimet e tyre të krahasueshme me një kompjuter, por me 100 dollarë ose më pak ato ofrojnë performancë të pranueshme.

Ata janë telefona me “tipare”, celularë me tastiera numerike me funksione themelore, të cilat shiten kryesisht në vendet në zhvillim. Edhe pse dërgesat po bien nga viti në vit, tregu ende reziston.

Sipas “Counterpoint Research”, më shumë se 74 milionë prej këtyre pajisjeve u shitën në të gjithë botën gjatë tremujorit të tretë të vitit 2020.

Samsung, i cili është prodhuesi kryesor i smartphone-ve në botë, në këtë renditje duhet të jetë i kënaqur vetëm me vendin e tretë, me 10% të aksioneve, në të njëjtin nivel me Tecno, kompania koreane që ka shitur 7,4 milionë ekzemplarë.

Në vendin e parë është kompania kineze iTel mobile. Lindja e Mesme dhe rajoni i Afrikës është tregu më i madh për këto pajisje.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.