Format i ri i Champions League, miratohen ndryshimet

UEFA Champions League do të pësojë ndryshime duke filluar nga sezoni 2024-2025.  Gjithçka është zyrtarizuar nga vetë UEFA, e cila ka bërë shpjegimin përkatës.

Në kompeticionin më të rëndësishëm europian nuk do marrin pjesë 32 skuadra, por 36 të tilla. 2 nga 4 ekipet shtesë do të caktohen nga sistemi i koeficientëve kombëtarë, pra e thënë më mirë, varet nga përformanca e skuadra dhe numri i pikëve të grumbulluara.

2 klubet e tjera që do “përqafojnë” Championsin do të  vijnë nga Franca ose Portugalia dhe një ekip që s’ia ka dalë të shkojë automatakisht.

Tjetër ndryshim që vlen të theksohet është rritja e numrit të sfidave në grup, ku nga 6-të, tashmë do jenë 8 ndeshje. Miratimi i përditësimeve u bë pas një diskutimi të gjatë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.