Vendoset zyrtarisht lartësia e re e “Everestit”

Lartësia e matur rishtas e malit Everest është 8 848,86 metra, zbuloi të martën Ministri i Jashtëm kinez, Wang Yi, në një njoftim të përbashkët me Nepalin.

Lartësia e re e dakorduar bazohet në matjet e kryera nga Nepali dhe Kina.

Nepali kishte dërguar një ekip studiuesish në majat e majës në maj 2019, ndërsa Kina dërgoi një ekip në fillim të këtij viti.

Ishte hera e parë që Nepali kishte kryer në mënyrë të pavarur matje të tilla.

Shifra e re pritet t’i japë fund polemikave rreth lartësisë së saktë të pikës më të lartë në botë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.