Shpërblimi i fundvitit për pensionistët, shpërndarja nis në fillim të javës

Në fillim të javës së ardhshme në të gjitha pikat ku merret  pensioni do të nisë edhe shpërndarja e bonusit prej 5 mijë lekësh. Drejtori i përgjithshëm i Institutit të Sigurimeve Shoqërore  Astrit Hado shprehet se shpërndarja do  të jetë sipas datave që pensionistët tërheqin pensionin.

“Jemi gati që javën tjetër të fillojë shpërndarja nga posta dhe banka”, thotë ai.

Përfitues të bonusit parashikohet të jenë të gjitha kategoritë e pensionistëve në vend.

“Të gjithë kategoritë që trajtohen janë të përfshirë në përfitimin e këtij bonusi prej 5 mijë lekësh”, thekson ai.

Për të shmangur  radhët    për shkak të pandemisë është vendosur që shpërblimi prej 5 mijë lekësh mund të jetë i vlefshëm për tu tërhequr deri  36 muaj  më pas.

Për  të mbuluar shpërblimin e pensionistëve për fundvit qeveria ka miratuar një fond prej 3.4 miliardlekësh.Në total bonusin e përfitojnë   677 mijë pensionistë në të gjithë vendin.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.