Popullsia e Turqisë arriti në 83.6 milionë në vitin 2020

Popullsia e Turqisë tejkaloi 83.6 milionë në fund të vitit 2020, me një rritje prej 0.55 përqind me bazë vjetore, njoftoi sot autoriteti turk i statistikave, transmeton(AA).

Të dhënat e Institutit Turk të Statistikave (TurkStat) tregojnë se popullsia rezidente në Turqi vitin e kaluar u rrit me 459.365 banorë krahasuar me vitin e kaluar.

“Nga numri i përgjithshëm i popullsisë 41.915.985 janë të gjinisë mashkullore dhe 41.698.377 janë të gjinisë femërore”, theksoi Instituti.

Shikuar në përqindje, popullsia e përgjithshme e gjinisë mashkullore është 50.1 përqind ndërsa femrat përbënin 49.9 përqind, sipas TurkStat.

Të dhënat zyrtare tregojnë se norma vjetore e rritjes së popullsisë ishte 0.55 për qind në vitin 2020, nga 1.39 përqind në vitin 2019.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.