ARSYET/ Pse thinjen flokët në moshë të re?

Nëse mendoni se jeni të vetmit që flokët u janë thinjur herët, e keni gabim. Grija e hershme është një gjë e zakonshme, edhe pse mund të jetë e pakëndshme.

Më poshtë mund të lexoni se çfarë mund të shkaktojë thinjat e parakohshme, sipas “Bright Side”.

Ju mund të keni mungesë të vitaminës B12

Sipas ekspertëve, mungesa e vitaminës B12 është shkaku më i zakonshëm i flokëve me thinja para kohe. Mund të çojë gjithashtu në rrallim dhe humbje të flokëve. Për ta shmangur këtë, sigurohuni që të konsumoni vezë, mishi viçi, ton dhe salmon në dietën tuaj. Ju gjithashtu mund të konsumoni vitaminën B12 si shtesë.

Mund të keni probleme me tiroidet

Problemet e tiroides ndikojnë drejtpërdrejt në gjëndrat e flokëve, sipas hulumtimit. Nëse po thinjeni në moshë të re ose nëse keni anomali; kjo mund të ndodhë për shkak të mosfunksionimit të tiroides.

Konsumimi i ushqimit të pashëndetshëm

Mos-ndjekja e një diete të shëndetshme mund të kontribuojë në marrjen e atyre fijeve shtesë të grisë. Studime të ndryshme të bëra në lidhje me këtë çështje kanë zbuluar se kalciumi, vitamina D-3, bakri, zinku dhe hekuri mund t’i mbajnë flokët tuaj të shëndetshëm, ndërsa mungesa e tyre mund të çojë në flokë të thinjur.

Ju vazhdimisht shqetësoheni dhe stresoheni

Flokët e hershme gri janë të lidhura me stresin thonë ekspertët. Të qenit i stresuar ndikon në qelizat staminale që janë përgjegjëse për rigjenerimin e flokëve, duke shkaktuar thinjat e para në moshë të re.

Ju mund t’i keni trashëguar

Po, ju mund t’i keni trashëguar ato flokë të bardha nga prindërit dhe gjyshërit tuaj. Sipas dermatologëve, gjenetika jonë luan një rol të madh në përcaktimin se kur thinjemi. Nëse dikush në pemën tuaj familjare është thinjur shpejt, ka mundësi që ju të përjetoni të njëjtën gjë.

Çfarë mund të bëni për ta parandaluar?

E vërteta e hidhur është kjo: sapo të thinjeni, nuk do të jeni në gjendje ta ktheni përsëri ngjyrën origjinale. Sidoqoftë, ka disa masa që mund të merrni për të parandaluar që kjo të ndodhë shpejt:

-Mbroni flokët tuaj nga dëmtimi i diellit. Mbuloni kokën sa herë që dilni, nëse është e mundur.

-Shmangni tharëset e flokëve.

-Masazhoni flokët rregullisht me vaj kokosi.

-Përfshini lakër, bajame, lëng karote dhe brokoli në dietën tuaj.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.