Maska e fytyrës mund t’ju acarojë sytë. Ja pse keni djegie ose probleme të tjera

Maskat janë një përbërës thelbësor në luftën kundër përhapjes së Covid-19, por sytë tanë po “paguajnë” një çmim.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) rekomandojnë maska për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së Covid-19. Por është e lehtë të bësh gabime në zgjedhjen e maskave pasi atom und t’ju sjellin dhe probleme me sytë:

Tani, mjekët e syve po ndihmojnë pacientët të shërohen nga një sërë problemesh me sytë që rezultojnë si pasojë e gabimeve të copës së maskave, shkruan “Living”. Problemet me sytë mund të jenë:

Infeksionet bakteriale të qepallës

Sytë e thatë

Dëmtimi i kornesë (gërvishtjet, gërvishtjet)

Acarim si alergjia nga detergjentët e maskave

Ajri i ngrohtë që fryn nga maska është shkaku i shumë prej këtyre problemeve, thonë mjekët.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.