Gabimet që bëjmë kur përgatisim çaj. Zbulojini

Përgatitja e çajit në të vërtetë është një proces i thjeshtë. Megjithatë, ka disa gabime që e bëjnë çajin jo dhe aq të shëndetshëm sa duhet.

Në fakt, ekziston një gabim që pothuajse e bëjnë të gjithë dhe, për pasojë, çaji del i hidhur.

Vlimi i ujit së bashku me çajin, apo uji që përdorni është i shumë i nxehtë. Në të dyja rastet, temperatura e lartë ndryshon përbërësit e çajit dhe shkatërron vitaminat dhe mineralet që përmban.

Gjithashtu, dhe kur përdorni çaj me bustina, uji nuk duhet të jetë i nxehtë për të njëjtat arsye. Mbi të gjitha, ajo që duhet të shmangni është zhytja e bustinës në brendësi të filxhanit, pasi lëshon të gjithë shijen e hidhur.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.