Drogba emërohet Ambasador i OBSH-së për Sport dhe Shëndet

Legjenda e Premier Ligës, Didier Drogba është emëruar sot ‘Ambasador i Organizatës Botërore të Shëndetit për Sport dhe Shëndet’.

Drogba, nga Bregu i Fildishtë, do të mbështesë OBSH-në për të promovuar udhëzimet e Organizatës mbi përfitimet e aktivitetit fizik dhe stileve të tjera të shëndetshme të jetesës, dhe të nxjerrë në pah vlerën e sportit, veçanërisht për të rinjtë.

Drogba, i mirënjohur për karrierën e tij të futbollit në Chelsea dhe si futbollisti Afrikan i Vitit dy herë (2006 dhe 2009), ka një rekord të gjatë të pjesëmarrjes në fushata të ndryshme shëndetësore të tilla si stile jetese të shëndetshme, anti-malaria dhe parandalimi i HIV dhe kontrollin.

“Unë jam i nderuar të bashkohem me Organizatën Botërore të Shëndetit dhe të mbështes punën e saj për të ndihmuar njerëzit të arrijnë nivelin më të lartë të shëndetit të mundshëm, veçanërisht të rinjtë në të gjitha vendet,” tha Drogba gjatë ngjarjes së tij të shpalljes së ambasadorit në selinë e OBSH -së në Gjenevë. “Unë kam përfituar nga fuqia e sportit për të bërë një jetë të shëndetshme dhe jam i përkushtuar të punoj me OBSH-në për të ndarë përfitime të tilla në të gjithë botën.”, tha ai.

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së, e përshëndeti Drogban jo vetëm si një legjendë të futbollit, por një avokat të përkushtuar për shëndetin dhe zhvillimin e qëndrueshëm të komuniteteve, dhe shtoi se mbështetja e tij për OBSH-në mund të ndihmojë në frenimin e barrës në rritje të sëmundjeve jo-ngjitëse (NCDs) ) përmes promovimit të stileve të shëndetshme të jetesës, duke përfshirë përfitimet e aktivitetit fizik dhe sportit për të gjithë njerëzit.

“Didier është një kampion i dëshmuar dhe ndërrues i lojës si në fushë ashtu edhe jashtë saj,” tha Dr Tedros. “Ne jemi të kënaqur që e kemi atë të luajë në ekipin tonë dhe të ndihmojë komunitetet në mbarë botën të arrijnë dhe të shënojnë gola përmes sporteve për shëndetin e tyre fizik dhe mendor dhe ai gjithashtu do të mbështesë mobilizimin e bashkësisë ndërkombëtare për të promovuar sportin si një mjet thelbësor për përmirësimin e shëndetit fizik, mendor dhe mirëqenien sociale të të gjithë njerëzve, përfshirë ndihmën në përpjekjet për shërimin e COVID-19.”, tha ai.

Vlerësimet aktuale globale tregojnë se katër në pesë adoleshentë dhe një në katër të rritur, nuk bëjnë mjaftueshëm aktivitet fizik. Rritja e pasivitetit fizik gjithashtu ndikon negativisht në sistemet shëndetësore, mjedisin, zhvillimin ekonomik, mirëqenien e komunitetit dhe cilësinë e jetës. Aktiviteti i rregullt fizik, përfshirë përmes sportit, ndihmon në uljen e presionit të gjakut dhe zvogëlon rrezikun e hipertensionit, sëmundjeve koronare të zemrës, goditjeve, diabetit dhe llojeve të ndryshme të kancerit (përfshirë kancerin e gjirit dhe kancerin e zorrës së trashë).

Njoftimi i Drogba si Ambasador i Vullnetit të Mirë të OBSH -së u bë gjatë një ceremonie për të nisur partneritetin “Kupa Botërore e Shëndetshme 2022 – Krijimi i Trashëgimisë për Sportin dhe Shëndetin” midis Ministrisë së Shëndetit Publik të Katarit dhe Komitetit të Lartë për Ofrimin dhe Trashëgiminë, OBSH dhe qeverisjen e futbollit botëror trupi, FIFA.

Drogba bashkohet me ambasadorët e tjerë të OBSH përfshirë futbollistin kampion brazilian Alisson Becker; Michael Bloomberg, themelues i Bloomberg Philanthropies dhe Kryetar i bashkisë me tre mandate i Qytetit të New York; Cynthia Germanotta, Presidente e Fondacionit Born This Way; dhe ish -kryeministrin britanik Gordon Brown.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.