Ndryshimet në Kodin Zgjedhor/ Zbulohet opinioni paraprak i ”Venecias”: Të nxituara

Komisioni i Venecias në raportin paraprak për ndryshimet në Kodin Zgjedhor në Shqipëri, i cilëson si të nxituara dhe të pakonsultuara në nivelin e duhur, ndërsa shton se është Gjykata Kushtetuese që duhet të vlerësojë kushtetutshmërinë e ndryshimeve. Komisioni kërkon që palët duhet të hyjnë në dialog konstruktiv për të sqaruar ndikimin e ndryshimeve.

Por kush është opinioni i Komisionit të Venecias për ndryshimin e formulës së koalicioneve? “Ndryshimi i formulës së koalicioneve ka pak gjasa të ndikojë në rezultatin zgjedhor; është e vështirë të parashikohet efekti i listave pjesërisht të hapura; ndryshimet hynë në fuqi pasi procesi zgjedhor ka filluar; liderët e partive politike të përmbahen nga të qenit kandidatë në disa zona elektorale”.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.