Meta me studentët në Korçë: Të mbështesim rininë, të ndalim shpopullimin

Kreu i shtetit Ilir Meta është takuar me një grup studentësh të ekselencës të Universitetit të Korçës duke u shprehur se duhen bërë të gjitha përpjekjet për të mbështetur rininë dhe për të ndalur shpopullimin.

Presidenti Meta pasi i dëgjoi dhe mbajti shënim të gjitha shqetësimet e tyre, theksoi se:

“Korça i ka të gjitha potencialet për t’u dhënë mundësitë dhe shanset e barabarta të rinjve të talentuar për të mos emigruar në vendet fqinje, Greqi dhe Maqedoni të Veriut.

Fatkeqësisht largimi i tyre vijon në nivele alarmante për shkak se zëri i studentëve dhe i të rinjve nuk dëgjohet.

Duhet të bëjmë çdo përpjekje për të mbështetur rininë dhe për të ndalur shpopullimin e Shqipërisë. Të dëgjojmë zërin e tyre, t’u japim çdo shans, t’u krijojmë çdo mundësi dhe të rritim pjesëmarrjen e të rinjve në çdo nivel përfaqësimi.

Është koha të bashkojmë të gjithë forcat dhe energjitë, për një qëllim të përbashkët: ta bëjmë Shqipërinë si gjithë Europa, të rikthejmë besimin e shpresën tek të rinjtë dhe tek të gjithë qytetarët, për të ndërtuar këtu të ardhmen e sigurtë europiane.

Unë besoj fort tek demokracia. Demokracia është fuqia e popullit. Forca e popullit qëndron tek vota dhe referendumi i 25 prillit është një mundësi historike për hapur një epokë të re të ndryshimit të madh për të rinjtë.

Kjo kërkon së pari standarde europiane në edukimin dhe formimin profesional të tyre.

Mbështetja për studentët e ekselencës dhe më të talentuarit është detyrë e shtetit dhe shërbimi më i mirë për të ardhmen”, – u shpreh ndër të tjera Presidenti Meta.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.