Masa shtrënguese për Vitin e Ri? Rama: Jemi duke kaluar më të keqen, por …

Kryeministri Edi Rama po zhvillon një bashkëbisedim ‘live’ me portalin studentor në Instagram, duke iu përgjigjur pyetjeve jo vetëm për situatën nga pandemia e shkaktuar nga Covid-19.

I pyetur se si do na gjejë Viti i Ri, Rama tha se në shumë aspekte mund të thuhet që më e keqja ka kaluar, ndërkohë që në aspektin e pandemisë jemi duke kaluar më të keqen, sepse ky dimër do jetë shumë i vështirë nga pikëpamja shëndetësore. “Besoj që do ta kalojmë dhe do ta kalojmë duke dalë jo të dërrmuar, por sigurisht më të çliruar dhe më të fortë”, tha ai.

Sa i përket mundësisë për masa shtrënguese për Vitin e Ri, Rama tha se për momentin nuk janë parashikuar, por nuk përjashtohen.

“Masat shtrënguese nuk i vendos unë, i vendos Komiteti Teknik i Ekspertëve. Masa më e rëndësishme është çfarë bëjmë si individë me rregullat e thjeshta, sepse në fund të fundit ne jemi transmetuesit e këtij virusi dhe nëse e ndihmojmë apo e pengojmë virusin, varet nga ne. Deri tani, nëse shohim atë që është problemi themelor i kësaj sfide, aftësinë për të përballuar fluksin e njerëzve në nevojë në spital them se jemi në ekuilibër. nëse shohim fatalitetet edhe pse një jetë e humbur është shumë, jemi në ekuilibër. Askush, askund nuk i di të gjitha, mësojmë hap pas hapi. Për momentin nuk kemi paraparë masa shtrënguese, por nuk i përjashtojmê ato”, u shpreh kryeministri Rama.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.