Manastirliu: Edhe 15 milionë euro shtesë për përballimin e pandemisë

Ministrja e Shëndetësise, Ogerta Manastirliu, gjatë seancës së sotme të Kuvendit, foli për marrëveshjen me Bankën Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim për 15 milionë euro për përballimin e situatës me COVID.

“Sot kemi një tjetër marrëveshje që do të diskutojmë për të vendosur në planin e përballjes me emergjencën COVID-19 aspektin e rëndësishëm të mbështetjes financiare të sektorit shëndetësor. Buxheti për vitin 2021 për shëndetësinë rritet me 23 për qind, përfshirë këtu edhe të gjitha ato angazhime që Qeveria ka marrë për rritjen me 40 për qind të pagave. Ndaj vendosja në plan të parë e mbështetjes për ata që janë në frontin e parë të luftës kundër COVID është në krye të prioriteteve të Qeverisë shqiptare. Kemi rritur edhe mbështetjen direkte për të gjitha nevojat që lidhen me parandalimin e infeksioneve. Ky financim që ne sot kalojmë, marrëveshja me BERZH-in, do të forcojë kapacitetet e sistemit shëndetësor. 15 milionë euro do të përdoret për tre komponentë kyç: Së pari, për parandalimin e përhapjes së infeksioneve. Së dyti, përmes rritjes e kapaciteteve për trajtimin e pacientëve të sëmurë me COVID dhe sëmundjet që lidhen me të. Do të kemi rehabilitim dhe fuqizim e pajisjeve për Spitalin Infektiv. Së treti, përfshihen masat për distancimin fizik dhe e gjithë platforma e komunikimit të riskut me qytetarët, konsulta mjekësore në distanca, komunikimi i masave përmes medias. Kjo marrëveshje do të influencojë në rritjen e kapaciteteve tona dhe do të përmirësojë të gjitha qasjen në përballimin e COVID-19”, tha Manastirliu.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.