Lleshaj: Kthimi i ligjit për policinë nga Meta, akt i mirëfilltë politik

Ministri i Brendshëm, Sandër Lleshaj, duke folur në parlament për ligjin “Për policinë e Shtetit”, të kthyer për shqyrtim nga Presidenti Ilir Meta, e cilësoi qëndrimin e këtij të fundit, një akt të mirëfilltë politik. Ai tha më tej se dekreti i Presidentit nuk ka asnjë brendi juridike dhe se ligji vjen pas diskutimit me partnerët ndërkombëtarë.
“Në thelbin e këtij akti politik, Presidenti pretendon se dhënia e kompetencës për mbikëqyrje të veçantë për Policinë e Shtetit, rrezikon të shkelë të drejtat e njeriut, për arsye se është në varësi të ministrit të brendshëm. Ndërkohë që, demokracitë funksionojnë mbi këtë parim. Qeveria kontrollon dhe duhet ta kontrollojë administratën dhe burokracinë, përndryshe demokracia do ishte në rrezik.
Edhe ne kur kemi hartuar ndryshimet në ligj dhe presidenti që e ka kthyer i referohemi të njëjtit nen 221.
Në thelb kodi i procedurës penale thotë që duhet të rregullohet veçmas dhe ne i kemi rregulluar veçmas me parimet më të mira europiane dhe i japim policisë më pak atribute. Procedura nën mbikëqyrjen e SPAK dhe SHÇBA-së.
Duke e konsideruar aktin e kthimit të ligjit si akt të mirëfilltë politik, pa asnjë brendi juridike, duke theksuar faktin se ky ligj ka kaluar një proces të gjatë diskutimi, filtër diskutimi me partnerët tanë ju ftojmë ta votojmë dhe t’i hapim rrugë zbatimit të tij”, deklaroi Lleshaj.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.