Kriza në Ukrainë, Soreca: BE aktivizon mekanizmin e ndihmës civile

Ambasadori i BE në vendin tonë Luigi Soreca ka thënë sot se është mobilizuar mekanizmi për ndihmën sociale në Ukrainë.

Në një postim në Twitter ai thote se janë 90 milionë euro fonde humanitare për të ndihmuar civilët me ushqim, ujë dhe nevoja të tjera bazë, ndihmë materiale nga 20 vende të BE-së mobilizuar nëpërmjet Mekanizmit të Mbrojtjes Civile.

“Mbështetja e #BEpër popullin ukrainas në rrezik vazhdon në terren.

Mekanizmi i Mbrojtjes Civile në veprim në dhe Moldavi, duke koordinuar ndihmën konkrete që vjen nga 20 Shtetet Anëtare.

Kriza në Ukrainë, BE fond 90 milionë euro për ndihma humanitare

Mbrojtja Civile dhe Ndihma Humanitare e BE-së rrit ndihmën emergjente për #Ukrainë.

90 milionë euro fonde humanitare për të ndihmuar civilët me ushqim, ujë dhe nevoja të tjera bazë.

Ndihmë materiale nga 20 vende të BE-së mobilizuar nëpërmjet Mekanizmit të Mbrojtjes Civile të BE-së”, shkruan Soreca

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.