Edhe Doda takon ambasadoren Kim

Sot, në Kryesinë e Kuvendit, kryetarja e grupit parlamentar për Demokraci dhe Integrim, Mesila Doda, u takua me  ambasadoren e SHBA në Tiranë, Yuri Kim.

Në takim u diskutua lidhur me rëndësinë e marrëdhënieve strategjike të Shqipërisë me SHBA dhe rolin vendimtar që këto marrëdhënie kanë pasur në historinë e djeshme dhe të sotme të Shqipërisë.

Gjatë takimit u diskutua gjithashtu edhe mbi rolin e Parlamentit në integrimin e Shqipërisë, si edhe për situatën dhe nivelin e demokracisë në vend.

Doda nënvizoi rritjen e rolit monitorues dhe kontrollues të Parlamentit, veçanërisht në situatën e sotme të hapjes së negociatave, ku është e nevojshme rritja e këtij roli dhe nevojën për një pakt kombëtar për integrimin, nga ana e të gjithë forcave politike në Shqipëri.

Nga ana e saj, ambasadorja Yuri Kim nënvizoi se SHBA kanë qenë gjithmonë të angazhuar në rritjen e nivelit të demokracisë në vend, ku qytetarët duhet të ndjehen të pushtetshëm dhe të përfshirë.

foto galeri
foto galeri
foto galeri
Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.