Vdes në moshë 76-vjeçare konceptualisti i njohur francez Christian Boltanski

Artisti konceptualist francez Christian Boltanski ka vdekur në Paris në moshën 76 vjeç.

Boltanski gjithashtu ka punuar si skulptor dhe fotograf. Ai konsiderohej një artist autodidakt.

I lindur në Paris në 1944 nga një baba hebre, vepra e Boltanski kishte të bënte me artin e kujtesës dhe kështu luftoi kundër harresës dhe shtypjes. Ai gjithashtu bëri emër si artist në Gjermani.

Tashmë në mesin e viteve 1970 ai mori pjesë në ekspozitën ”Documenta” në qytetin e Kassel.

Një instalim i artistit mund të shihet në Voelklingen Ironworks, trashëgimi botërore e UNESCO-s, në rajonin e Saarland të Gjermanisë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.