U akuzua për përdhunim, regjisori Harvey Weinstein deklarohet i pafajshëm

Prodhuesi i filmit Harvey Weinstein u deklarua i pafajshëm në gjykatë në Los Anxhelos dje pas pretendimeve të përdhunimit ose abuzimit seksual.

Weinstein u shfaq në një karrocë në seancën dëgjimore dhe avokatët e tij pretendojnë se shëndeti i tij është përkeqësuar ndjeshëm në vitet e fundit. Vitin e kaluar, ndërsa procedimet penale po vazhdonin në New York, ai erdhi në gjykatë me ndihmën e një këmbësori.

Seanca e djeshme ishte jetëshkurtër dhe Weinstein nuk tha shumë.  Avokatët e tij paraqitën një kërkesë për të hedhur poshtë tre nga 11 pikat e akuzës. Gjithashtu u kërkua një vlerësim mjekësor, i cili u miratua nga gjyqtari.

Pesë gra pohojnë se sulmet ndodhën midis 2004 dhe 2013. Seanca e ardhshme është caktuar për 29 korrik, shkruan CNN.

“Ai absolutisht mohon të gjitha akuzat e aktakuzës sepse ato janë të pabazuara. Provat së shpejti do të dalin në dritë,” tha avokati i Weinstein Mark Werksman.

Avokati gjithashtu deklaroi se klienti i tij është i verbër nga një sy dhe se ai është në një karrocë për shkak të një problemi me stenozën kurrizore.

Gloria Allred, e cila përfaqëson dy viktimat në këtë rast, tha se fakti që iu desh grave shumë kohë për të folur për ato që kaluan nuk do të thotë se ata gënjejnë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.