Përgjigjuni 8 pyetjeve të Frojdit dhe zbuloni se cila është qasja juaj ndaj jetës

Ju ftojmë të shikoni më thellë në veten tuaj. Përgatitni një copë letër, një laps, përpiquni të relaksoheni. Lexoni me radhë pyetjet, mbyllni sytë dhe përpiquni të imagjinoni ndjenjat tuaja të vërteta të brendshme. Përgjigjuni një pyetje në një kohë , pastaj shikoni përgjigjet.

 1. Qëndroni në breg të detit dhe shikoni horizontin. Si ndihesh?
 2. Ju ecni nëpër pyll dhe shikoni tokën. Cfare shikon? Përshkruani ndjenjat tuaja.
 3. Shihni pulëbardha që fluturojnë mbi kokën tuaj.Si ndihesh?
 4. Ju shikoni kuajt që vrapojnë në pistë. Çfarë emocionesh kanë lindur tek ju?
 5. Jeni në shkretëtirë, duke qëndruar përballë një muri të lartë që duket se nuk ka fund. Në të ka një vrimë të vogël përmes së cilës mund të shihet oazi.
 6. Ecni nëpër shkretëtirë dhe gjeni një shtambë plot me ujë.Çfarë po bën?
 7. Jeni të humbur në pyll dhe befas vini re një shtëpi në distancë, me drita të ndezura. Çfarë po bën?
 8. Ec vetëm, je i mbështjellë me mjegull të dendur, nuk sheh asgjë.Çfarë do të dëshironit të bënit së pari?

Pasi të keni shkruar përgjigjet e të gjitha pyetjeve tuaja, kontrolloni kuptimin e tyre. Secila nga përgjigjet tuaja tregon qëndrimin tuaj ndaj aspekteve më të rëndësishme të jetës. Ju gjithashtu mund të zbuloni se jo të gjitha përgjigjet janë të përshtatshme për personalitetin tuaj. Mendoni pak më shumë rreth tyre dhe përpiquni të kuptoni nëse ata vërtet nuk kanë të bëjnë fare me pikëpamjen tuaj për veten tuaj. Mund të zbuloni se duhet pak kohë për të kuptuar kuptimin e vërtetë të përgjigjes që keni dhënë. Këtu keni kuptimin e vërtetë:

 1. Këtu është qëndrimi juaj ndaj jetës, emocioneve dhe nevojave.
 2. Ja si ndiheni për familjen tuaj.
 3. Këtu është marrëdhënia juaj me femrat e tjera.
 4. Këtu është qëndrimi juaj ndaj meshkujve.
 5. Ja si t’i zgjidhni problemet tuaja.
 6. Kështu e zgjidhni partnerin tuaj seksual.
 7. Këtu është vullneti juaj për të krijuar familje dhe për t’u martuar.
 8. Këtu është qëndrimi juaj ndaj vdekjes.
Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.