Mësoni simbolikën e veshjes me mantel e kapele gjatë diplomimit

Studentët në ditën e diplomimit mbajnë një fjalim para një publiku me një veshje interesante që përbëhet nga një mantel i gjatë dhe një kapelë katërcepshe.

Megjithatë, ndoshta nuk ju ka shkuar në mendje, por veshja e të diplomuarëve ka një histori të gjerë se pse ka mbetur kjo lloj uniforme.

Kjo lloj veshjeje u realizua në shekullin XII-të, nxënësit dhe mësuesit zakonisht vishnin mantel dhe një kapele. Fillimisht kjo ishte një veshje klerikësh, duke qenë se shumë profesorë në atë kohë ishin priftërinj ose murgj.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.