Si t’i bëni lulet të zgjasin më gjatë me përdorimin e vodkës?

Në kohën e dimrit, një buqetë shumëngjyrëshe mund të ndriçojë vërtet një dhomë dhe t’i japë humorit një ngritje të menjëhershme.

Kjo është e vështirë për t’u marrë kur është kaq zymtë jashtë! Por ngazëllimi nuk zgjat shumë, pasi lulet e freskëta fillojnë të vyshken shumë shpejt.

Për fat të mirë, tani ka një hile që i bën lulet të zgjasin më gjatë.

Çfarë e shkakton zbehjen e luleve?

Brenda pak ditësh, petalet fillojnë të vyshken dhe humbasin ngjyrën dhe formën e tyre. Kjo është për shkak se ato lule në të vërtetë fillojnë të vyshken që në momentin që u këputen nga kërcellet e tyre. Pasi kërcejtë janë prerë, ata humbasin lidhjen me rrënjët, të cilat janë burimi kryesor i lëndëve ushqyese të luleve.

Herën tjetër, provoni këtë hile për t’i që lulet të zgjasin më gjatë.

Si t’i ruani lulet e freskëta që të mos vyshken?

Përgjigja e thjeshtë është: Vodka. Jo, nuk është shaka! Pija ndihmon në rimbushjen e lëndëve ushqyese të humbura nga prerja në rrënjë.

“Shtimi i një lugë çaji vodka në ujin e bimës suaj ndihmon në shëndetin e përgjithshëm të bimës”, tha Chris Bonnett. “Shumë njerëz ndoshta do ta shohin këtë të habitshme, por vodka vepron si një agjent antibakterial, që do të thotë se vret bakteret në kërcell dhe nxit rritjen dhe një bimë të shëndetshme në përgjithësi”.

Pasi të shtoni vodkën, sigurohuni që të hiqni çdo gjethe të poshtme që mund të rrjedhë baktere në ujë pasi ato vyshken. Më pas, duhet të konsideroni se ku t’i shfaqni lulet tuaja. Ndërsa mund të duken bukur pranë një dritareje me diell, nuk është vendi më i mirë për ta për të lulëzuar.

“Një gjë tjetër që duhet të bëni është t’i mbani lulet tuaja të freskëta. Sigurisht që ato kanë nevojë për rrezet e diellit, por ndonjëherë njerëzit e bëjnë këtë shumë larg”, tha Bonnett. “Shmangni mbajtjen e luleve në vende si kuzhina, ku mund të ketë nxehtësi nga gatimi dhe përpiquni të zgjidhni një vend më të freskët”. 

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.