Zgjedhjet në 6 bashki, emërohen sekretarët dhe anëtarët e KZAZ-ve

Në kuadër të organizimit të zgjedhjeve të pjesshme të 6 marsit në 6 bashki të vendit, KQZ vendosi në seancën e sotme të përcaktojë shpërblimin e anëtarëve të komisioneve zgjedhore dhe të miratojë materialet zgjedhore dhe formularët e dokumentacionit të punës që do të përdoren nga Komisioni i Zonave të Administrimit Zgjedhor.

Komisioneri caktoi njësitë administrative ku do të vendosen Komisionet e Zonave të Administrimit Zgjedhor, caktoi anëtarët dhe sekretarët e KZAZ-ve të propozuara nga Partia Demokratike, Partia Socialiste e Shqipërisë dhe Lëvizja Socialiste për Integrim për zgjedhjet e pjesshme vendore në bashkitë e Kosovës. Shkodër, Dibër, Durrës, Vorë, Rrogozhinë dhe Lushnjë. Ai miratoi disa shtesa në Udhëzimin “Për përcaktimin e kritereve dhe procedurave për emërimin e ekspertëve kontabël të licencuar (revizorë ligjorë) dhe kushteve kontraktuale për auditimin e fondeve të përfituara dhe të shpenzuara nga partitë politike. gjatë vitit kalendarik dhe subjekteve zgjedhore dhe kandidatëve të tyre në fushatën zgjedhore”.

KQZ bën me dije se gjithashtu, vendosi të plotësojë vendet vakante të krijuara në këshillat bashkiakë të mëposhtëm:

këshilli bashkiak Dibër, me kandidatin nga lista shumë anëtare e Partisë Socialiste të Shqipërisë, Besmir Fatmir Markeçi;
këshilli bashkiak Tiranë, me kandidatin nga lista shumë anëtare e Partisë Socialiste të Shqipërisë, Ramazan Halit Buci;
këshilli bashkiak Dropull, me kandidatin nga lista shumë anëtare e Partisë Socialdemokraci Orest Filip Malo;
këshilli bashkiak Lezhë, me kandidaten nga lista shumë anëtare e Partisë së Unitetit Kombëtar, Armanda Hil Ndoka;
këshilli bashkiak Fier, me kandidat nga lista shumë anëtare e Partisë Socialiste të Shqipërisë Flavjo Lelo Gjonaj;
këshilli bashkiak Mat, me kandidaten nga lista shumë anëtare e Partisë së Reformave Demokratike të Shqipërisë znj.Arendina Qemal Gasa.


Shpërblimet për anëtarët e komisionit;

Kryetari i KZAZ-së-30 mijë lekë
Anëtari dhe sekretari i KZAZ-së-25 mijë lekë
Kryetari i KQV-së-4 mijë lekë
Anëtari dhe sekretari i KQV- 3.5 mijë lekë
Anëtari i grupit të numërimit të votave-6 mijë lekë
Zgjedhjet do të zhvillohen në Durrës, Shkodër, Dibër, Vorë, Rrogozhinë dhe Lushnje

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.