Merr fund saga e Sarajeve të Toptanëve, shpronësohen bashkëpronarët

Qeveria ka aprovuar shpronësimin e bashkëpronarëve te sarajet e Toptanëve.

“Sot qeveria ka aprovuar shporënësimin e pronarëve në zonën e Toptanasve që do të kalojë në projektin e restaurimi të kësaj godine, kjo i vë fundin një episodi të gjatë, ku e dini që kaloi në një ngjarje tragjike ku i vunë flakën, sot qeveria mori vendimin që kjo sagë të përfundojë me shpronësim dhe hapësira do të jetë në funksion të artit dhe kulturës. Do përfshijë një hapësirë për librin stil amerikan”, tha Ministrja e kulturës, Elva Margariti.

Ministrja e Kulturës ka sqaruar edhe çështjen e cirkut kombëtar.

“Artistët është parë në mënyrë konkrete në disa aspekte, janë vendime të gjykatës dhe përmbarimit që kishin hyrë në fazën e ekzekutimit final, po punojmë për një plan afatshkurtë, kemi akomoduar në palestrën e një shkolle afër cirkut, kemi nisu dialogimin me bashkinë për të gjetur hapësirën e përshtatshme për cirkun, edhe sindikatat e ka shprehur në mënyrë pozitive qëndrimin e Ministrisë së Kulturës”, tha ministrja.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.