Vrasja e Rashës, në 3 minuta. Çfarë ka biseduar në radio polici Hajdaraj

Punonjësi i policisë Nevaldo Hajdaraj, kishte vetëm një muaj që i ishte bashkuar skuadrës “Shqiponja” në policinë e Tiranës. Madje ditën e vrasjes në datën 8 dhjetor 2020, Hajdaraj, mbushte plot një muaj në transferimin në këtë detyrë.

Policia dhe Prokuroria e Tiranës gjatë kryerjes së hetimeve për ngjarjen kanë krijuar dhe një informacion biografik mbi efektivin e policisë, që kreu vrasjen e Klodian Rashës.

Sipas dokumenteve që siguron “Shqiptarja.com” rezulton se në datën 9 nëntor 2020 me vendimin nr. 8988 të Drejtorit të Policisë Vendore, Rebani Jaupaj është urdhëruar transferimi dhe emërimi me kërkesën e vetë Nevaldo Hajdaraj, në detyrën e oficerit të Patrullës së Përgjithshme, motorist, pranë forcës së posaçme ”Shqiponja”.

Mirëpo fiks një muaj nga emërimi, Hajdaraj implikohet në një ngjarje të rëndë, duke vrarë me armë zjarri, 25-vjeçarin Klodian Rasha.

Sipas dokumentacionit, e gjithë ngjarja ka ndodhur në vetëm 3 minuta. Dhe kjo është vërtetuar dhe nga sekuestrimi i komunikimeve të policëve me radio me sallën e komandimit në polici.

Rezulton se:

Në orë 01:09 minuta, shigjeta nr. 3 (Nevaldo Hajdaraj), ka raportuar me radio se i është larguar një person, po e ndjekin dhe kanë njoftuar shërbimet e tjera për ndihmë.

Në orën 01:12, sërish Shigjeta nr. 3, Nevaldo Hajdaraj, raporton se kërkon urgjent një ambulancë. Në këtë moment është njoftuar 112.

Në orën 01:13, Shigjeta nr.3, raporton se ka shkuar ambulanca.

Në orën 01:14 minuta, Shigjeta nr.3 raporton se ndodhen përballë kupolës në një rrugicë, është një person i plagosur me armë zjarri, prandaj kanë kërkuar ambulancën, për momentin nuk japim sqarime të mëtejshme.

Në orën 01:14 minuta, sërish Shigjeta nr.3 njofton se duke ndjekur një person, ka përdorur armën e zjarrit duke e plagosur personin e paidentifikuar, i cili u dërgua me ambulancë në spital në gjendje të rëndë për ndihmë mjekësore.

Në orën 01:19 minuta një patrullë shërbimi ka njoftuar se punonjësi i policisë të shigjetave Nevaldo Hajdaraj, i ka bërë thirrje një personi, i cili është larguar me vrap, në përpjekje për të ndaluar ka përdorur armën e zjarrit të shërbimit, duke qëlluar drejt tij, duke e plagosur. Personi është transportuar në spital me ambulancë.

Në orën 01:23 minuta, shërbimet e policisë të komisariatit nr.3 Tiranë, njoftojnë se shërbimet mjekësore kanë njoftuar se personi që u transportuar me ambulancë në spital, ka ndërruar jetë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.