Tiranë, në 4 muaj janë 163 denoncime për dhunë në familje

Krimi brenda familjes ka tronditur shqiptarët kohët e fundit. Fatkeqësisht numri i viktimave është rritur ndjeshëm në vitet e fundit, ndërkohë që numri më i madh i këtyre rasteve është regjistruar në zonat urbane.

Gjatë 4 mujorit të fundit në Policinë e Tiranës janë regjistruar 163 denoncime për dhunë në familje. Pas kryeqytetit, renditet Durrësi renditet i dyti me 69 denoncime dhe më pas vijnë qytete të tjera si Elbasani, Fieri dhe Vlora. Në statistikën e policisë, qarku me numrin më të vogël të denoncimeve për dhunë në familje rezulton të jetë Dibra.

Sipas policisë 80% e denoncime për dhunën në familje bëhen nga gjinia femërore dhe 20% nga meshkujt. Pas njoftimeve që bëhen në polici në kushtet e konflikteve familjare denoncuesit tërheqin kallëzimin pasi reflektojnë në një moment të dytë. Hetimi i denoncimeve për dhunë në familje sipas policisë ka evidentuar se në shumë raste autorët janë përsëritës, çka ka bërë që edhe masat ndaj tyre të jenë më të ashpra.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.