‘Të gjithë duhet të nxjerrim mësime’, Nikolla reagon për vrasjen në Fier

Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla, ka reaguar sot për vrasjen e 8-vjeçarit Mateo Vasiu në Fier. Nikolla kërkon që autori i këtij krimi barbar të marrë ndëshkimin maksimal.

Sipas saj, pas këtij krimi qëndron një histori lëshimesh dhe një zinxhir përgjegjësish dhe thekson se të gjithë duhet të nxjerrim mësime nga kjo që ndodhi.

“Dje Shqipëria humbi një fëmijë, një engjëll të vogël tetëvjeçar. Krimi i tmerrshëm ndodhi në Fier. Pas këtij krimi qëndron një histori lëshimesh dhe një zinxhir përgjegjësish. Nëse ato do të ishin shmangur, Mateo sot do të ishte në shkollë, me shokët dhe shoqet e tij. Krimineli ka dhunuar edhe më parë dhe për një krim të rëndë ka marrë një dënim përkëdhelës. Të gjithë duhet të nxjerrim mësime nga kjo që ndodhi dhe autori i këtij krimi barbar duhet të marrë ndëshkimin maksimal. Shoqëria dhe komunitetet duhet gjithashtu të reflektojnë. Krimet ndodhin para syve edhe për shkak të mungesës së vëmendjes dhe reagimit tonë.
E kam të vështirë të gjej një fjalë ngushëlluese për prindërit dhe familjarët e Mateos. Asgjë nuk lehtëson dhimbjen e padurueshme të tyre.
U prehsh në paqe, engjëll!”, shkruan në reagimin e saj Kryetarja e Kuvendit, Lindita Nikolla.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.