Vuçiç kërkon hapjen e arkivave të UÇK-së

Në serbisht dhe shqip nga zyra e presidentit në Beograd, kumboi emri i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç përmend UÇK-në në kontekstin e kërkesës së tyre që kanë për autoritet e Kosovës, siç thotë ai hapjen e arkivave të gueriles kosovare.

“Ne po kërkojmë të dhënat se ku ndodhen varrezat masive me civil e ushtarë serbë por neve na kanë thënë se kjo arkiv nuk ekziston. Ne kemi gjetur dëshmi se kjo arkiv ekziston. Mund ta gjeni këtë në librin që flet për krimet e serbëve ndaj shqiptarëve, një libër që ata e kanë shpërndarë në krejt botën.” tha Vuçiç të mërkurën në konferencë për media.

Presidenti serb foli madje edhe për autorin e librit.

“Autor është Nusret Pllana. Ai deklaron se materialin e shfrytëzuar për përmbajtjen e këtij libri e ka marrë nga depoja e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Por ata tani na sigurojnë se jo që nuk ka depo por as arkiva s’ka ekzistuar. Natyrisht që kjo bëhet për mos t’i rënë në gjurmë krimeve të të ashtuquajturës UÇK,” tha Vuçiç.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.