Serbia lejon hyrjen në territorin e saj, kusht certifikata e vaksinimit

Shtabi i Krizave, në koordinim me qeverinë, kanë marrë vendim që mos të ketë zbutje të masave.

Propozimi më i ashpër del të jetë kalimi i kufinjëve nga shtetasit e tyre dhe ata të huaj.

“Të gjithë qytetarët e Serbisë dhe të huajt mund të futen në Serbi vetëm me certifikatë vaksinimi”, shkruan e përditshmja “Danas”.

Sipas tyre, vaksinimi i plotë nënkupton marrjen e dy dozave të vaksinës “Pfizer”, “Sinofarm” dhe “Sputnik” ose një dozë të vaksinës “AstraZeneca”.

Pas sesionit, Shtabi i Krizave gjithashtu rekomandoi që studentët që ndjekin klasat në internet mund të shkojnë në shkollë vetëm për vlerësim.

Epidemiologu dhe anëtar i Shtabit të Krizave, Branislav Tiodorović, tha se Serbia duhet të durojë edhe këtë javë me masat ekzistuese sepse situata në spitale është e vështirë.

“Ne duhet të jemi realistë, ta shikojmë situatën në mënyrë objektive. Sonte ishte një natë e vështirë, gjendja ishte edhe më e ndërlikuar, spitalet ishin pothuajse të mbushura”, deklaroi epidemiologu Branislav Tiodorović.

Ai deklaroi se, sipas të dhënave të fundit, përqindja më e lartë e rasteve të reja të infeksionit me koronavirus është në mesin e popullatës së moshës 30 deri në 55 vjeç, por që shkalla më e lartë e vdekshmërisë është te personat mbi 65 vjeç.

Ndryshe, dje në Serbi janë regjistruar 5,475 raste të reja të koronavirusit dhe 36 vdekje.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.