Pendarovski nga Kroacia: Për RMV s’ka alternativë tjetër përveç BE-së

Presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski pas vizitës së tij në Kroaci, ka zhvilluar një konferencë për përbashkët me presidentin kroat, Zoran Bilanoviç.

Gjatë fjalës së tij Pendarovski theksoi se Kroacia mbetet një nga përkrahësit më të mëdhenj të Maqedonisë së Veriut në rrugën drejt anëtarësimit në BE.

“Ne jemi falënderues ndaj Kroacisë për mbështetjen e sinqertë dhe përgjegjësinë për Ballkan të qetë dhe me prosperitet në Evropë të bashkuar. Për ne nuk ka alternativë tjetër përveç anëtarësimit të plotë në BE”, është shprehur Pendarovski.

Nga ana tjetër Milanoviç theksoi se rruga drejt integrimit europian nuk do të jetë e lehtë dhe se do të duhet shumë punë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.