Osmani shkarkon kryetaren e KQZ-së Valdete Daka

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani e ka shkarkuar Valdete Dakën nga posti i kryetares së KQZ-së.

Në arsyetimin e Presidentes Osmani thuhet se vendimi hyn në fuqi ditën e nënshkrimit.

VENDIMI:

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) është organ kushtetues dhe i pavarur, i cili drejton dhe i veritikon te gjitha veprimet qe kane bëjnë me procesin e zgjedhjeve dhe gjithashtu i shpall rezultatet 0)00. Zgjedhjet si elementi me rendesishem i demokracisë, sidomos asaj përfaqësuese. janë te një rëndësie te veçante per secilin shtet. Ndërmarrja e veprimeve relevante ne lidhje me zgjedhjet, përfshirë organizimin dhe mbarëvajtjen e tyre nënkupton edhe obligimin themelor te KQZ-se si organ menaxhues i zgjedhjeve.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.