Konsullatat e Shqipërisë dhe Kosovës, në një hapësirë të përbashkët në Strugë

Shqipëria dhe Kosova do të kenë në një hapësirë të përbashkët Konsullatat e Përgjithshme të dy vendeve në qytetin e Strugës, Maqedoni e Veriut.

Ministri në detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj informoi sot mbi këtë vendim të rëndësishëm, që u mor në kuadër të vizitës së tij në Kosovë.

“Edhe dy fjalë për diçka domethënëse. Tashmë jemi marrë vesh zyrtarisht për bashkim të hapësirave të Konsullatave të Përgjithshme të dy vendeve tona në qytetin e Strugës. Sado simbolik të duket ky veprim, është megjithatë një dëshmi e prekshme, se zbatimi i projektit të shfrytëzimit të përbashkët të hapësirave të ambasadave a konsullatave mes Kosovës e Shqipërisë po vazhdon. Ky projekt duhet të vazhdojë me çdo kusht në çdo vend ku ka mundësi objektive”, tha Cakaj.

Nga ana tjetër, ai theksoi se “edhe marrëveshja e nënshkruar nga partitë politike shqiptare të Luginës së Preshevës, për të vepruar si një forcë e vetme në Medvegjë mbart një rëndësi të veçantë”.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.