Ja si festohet 28 Nëntori në Luginën e Preshevës

Me rastin e festës së Flamurit, përvjetorit të pavarësisë së Shqipërisë, flamuj kuq e zi janë vendosur sot në ndërtesën e Komunës dhe Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Bujanoc.

Flamurin shqiptar në ballkonin mbi hyrjen e administratës komunale e ka vënë kryetari Nagip Arifi, ndërsa kjo është duartrokitur nga këshilltarët e shumicës shqiptare në Kuvend.

Përveç flamurit të Shqipërisë, aty qëndron edhe flamuri serb dhe ai i Bashkimit Evropian.

Më herët, kryetari i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve, Ragmi Mustafa, ka vënë në pah flamurin shqiptar në ballkonin e ndërtesës së Këshillit në qendër të Bujanocit.

Festimi i 28 Nëntorit ka vijuar me një akademi ceremoniale në Shtëpinë e Kulturës.

Deputeti Shaip Kamberi tha në Parlamentin serb, në fillim të kësaj jave, se shqiptarët kurrë nuk do të heqin dorë nga simboli dhe identiteti i tyre kombëtar, duke cituar para deputetëve serbë edhe disa vargje të himnit shqiptar.

Për shkelje të ligjit, policia serbe në disa raste në vitet e kaluara i ka ndjekur penalisht Ragmi Mustafën, zyrtarë dhe drejtorë të institucioneve publike, të cilët janë dënuar me gjobë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.