Regullatori i Britanisë: “Pfizer” dhe “AstraZeneca” janë të sigurta

Vaksinat Pfizer dhe AstraZeneca që po u jepen miliona njerëzve në MB, janë jashtëzakonisht të sigurta, me disa efekte anësore të pritshme. Kështu ka deklaruar rregullatori i barnave në Britani.

Ai vlerësoi raportet e sigurisë nga gati shtatë milion doza të dhëna deri më 24 janar, kryesisht me vaksinën Pfizer.

U raportuan rreth 22,820 reagime të dyshuara. Rreth 3 në çdo 1000 njerëz të vaksinuar ishin prekur. Pothuajse të gjitha rastet ishin të lehta, të tilla si dhimbje krahu.

Këto pasoja nuk janë vetë sëmundja, por reagimi i trupit ndaj vaksinës. Ata zakonisht bëhen më mirë brenda dy ditësh, thotë Agjencia Rregullative e Barnave dhe Produkteve Shëndetësore.

Reaksione të rënda alergjike ndaj vaksinës Pfizer/BioNTech mund të ndodhin por janë shumë të rralla, midis një dhe dy rasteve për 100,000 doza, vlerësojnë ekspertët.

Mjekët tashmë thonë se njerëzit me një histori të reaksioneve të rëndësishme alergjike, në vend të alergjive të përgjithshme, nuk duhet të kenë vaksinën Pfizer-BioNTech për shkak të këtij rreziku të rrallë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.