KE propozon certifikatën e vaksinimit Covid-19

Komisioni Europian ka propozuar futjen e një certifikate dixhitale që vërteton se dikush është vaksinuar për Covid-19.

Presidnetja e KE, Ursula von der Leyen, thotë se çertifikata do të dokumentojë gjithashtu teste negative dhe nëse personi ka pasur Covid më parë.

“Cili është funksioni i kësaj çertifikate? Ajo tregon … nëse personi është vaksinuar ose (ka pasur) një test negativ të kohëve të fundit ose është rikuperuar nga Covid dhe kështu ka antitrupa,” tha ajo një konference shtypi.

Certifikata do të sigurojë që rezultatet të njihen reciprokisht në çdo shtet anëtar, shton ajo.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.