Zgjedhjet në SHBA: Trump është gati të dorëzohet

Donald Trump ka thënë se do të largohet nga Shtëpia e Bardhë nëse Joe Biden konfirmohet zyrtarisht si presidenti i ardhshëm i SHBA.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve për herë të parë që nga humbja e votimit të 3 nëntorit, Z. Trump këmbënguli, megjithatë, se “kjo garë nuk ka mbaruar”.

Ai ka refuzuar të pranojë, duke përmendur pretendime të pabazuara për mashtrim të votuesve.

Shtetet individuale aktualisht po vërtetojnë rezultatet e tyre, pasi Z. Biden u parashikua si fitues me një epërsi të pakundërshtueshme. Demokrati e udhëheq Z. Trump me 306 vota pro dhe 232 nën sistemin e kolegjit elektoral të përdorur për të zgjedhur presidentët e SHBA.

Zgjedhësit do të takohen për të zyrtarizuar rezultatin në 14 Dhjetor, me Z. Biden që do të betohet si president në 20 Janar. Presidenti dhe mbështetësit e tij kanë paraqitur një numër sfidash ligjore mbi zgjedhjet, por shumica janë shkarkuar.

Në fillim të kësaj jave, Z. Trump më në fund ra dakord të lejojë kalimin zyrtar në ekipin e Presidentit të zgjedhur Biden të fillojë, pas disa javësh pasigurie.

Vendimi do të thotë se Biden është në gjendje të marrë informime të nivelit të lartë të sigurisë dhe të ketë qasje në zyrtarë kryesorë të qeverisë dhe miliona dollarë në fonde ndërsa ai përgatitet të marrë përsipër detyrën në 20 Janar.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.