Zbulohet qyteti më i sigurtë në botë për vitin 2021

Siguria ka qenë prej kohësh një shqetësim kryesor për udhëtarët kur bëhet fjalë për të vendosur se cilin destinacion të vizitoni.

Por së fundmi bota është “gjunjëzuar” nga pendemia e Covid-19, duke shkaktuar shumë ndryshime në jetët e çdo individi.

Indeksi i Qyteteve të Sigurta të Njësisë së Inteligjencës Economist (SCI,) rendit 60 destinacione ndërkombëtare mbi sigurinë dixhitale, sigurinë shëndetësore, infrastrukturën, sigurinë personale, si dhe sigurinë mjedisore, një kategori e re për këtë vit.

Ndërsa qytetet aziatike si Tokio, Singapori dhe Osaka kanë zënë vazhdimisht vendet e para vit pas viti, një destinacion evropian që mban pozicionin numër një për vitin 2021.

Kopenhagen është shpallur qyteti më i sigurt në botë për herë të parë, duke shënuar 82.4 pikë nga 100 në raportin vjetor.

Kryeqyteti i Danimarkës u hodh nga vendi i tetë në vitin 2019, në krye të listës këtë vit, kryesisht falë futjes së një seksioni të sigurisë mjedisore, në të cilën shënoi qyteti.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.