Zbulimi i rrallë arkeologjik në Turqi

“Hurriyet Daily News” raporton se një flaut 1600-vjeçar i bërë nga një kockë bagëtie dhe një unazë bronzi është zbuluar në Turqinë juglindore, në Kështjellën Zerzevan, një strukturë e ndërtuar për herë të parë në shekullin e katërt pas Krishtit.

Profesor Aytaç Coşkun, drejtuesi i gërmimeve, tha se flauti ishte i rëndësishëm pasi tregonte se njerëzit që jetonin në kështjellë, e cila ishte një vendbanim ushtarak, kishin interes për artin dhe muzikën.

“Unaza me çelës, e cila përdorej për të hapur një sënduk ku mbante sende shumë të veçanta, daton gjithashtu në shekujt e katërt dhe të pestë të erës sonë”, shtoi Coşkun.

Kalaja historike, e cila është shtëpia e tempullit të Mithras, ndodhet në një sipërfaqe prej 60,000 metrash katrorë.

Coşkun tha se zbuluan edhe artefakte shumë të rëndësishme gjatë gërmimeve që kanë vazhduar që nga viti 2014.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.