Bajpasi në Gjirokastër/ UNESCO, rezolutë për pezullimin e ndërtimit

Komiteti i UNESCO-s për Trashëgiminë Botërore do të miratojë një Rezolutë ndërprerjen urgjente të punimeve në bajpasin e Gjirokastrës.

Komiteti ka vendosur të dërgojë një mision monitorimi për të vlerësuar nëse ndërhyrjet kanë dëmtuar “vlera të jashtëzakonshme universale (OUV)”.

Këto janë vendimet e botuara para Sesionit të 44-të të takimit të Komitetit të Trashëgimisë Botërore, që zhvillohet midis 16 dhe 31 korrik në Kinë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.