Turqia, në bisedime me Rusinë dhe Ukrainën për eksportin e drithërave

Turqia është në bisedime të vazhdueshme me Rusinë dhe Ukrainën për të hapur një korridor përmes Bosforit për eksportet e drithërave nga Ukraina, sipas një zyrtari të lartë turk, shkruan The Guardian.

Gjithashtu edhe dy burime të tjera konfirmuan faktin  se Turqia po negocionte për të bërë të mundur eksportin e drithërave nga Ukraina. Edhe pse një anëtare e NATO -s , Turqia ka mbajtur një qëndrim më “neutral” se anëtarët e tjerë të aleancës perëndimore.

“Turqia është e gatshme të monitorojë eksportin e mallrave nga Odesa përmes Detit të Zi, sepse Turqia ka një pozitë të fortë në Detin e Zi dhe ata janë të gatshëm të ndihmojnë,” tha një nga zyrtarët.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.