Talebanët vazhdojnë ofensivën, SHBA-amerikanëve: Largohuni menjëherë nga Afganistani

Ambasada amerikane në Kabul u ka bërë thirrje qytetarëve amerikanë të largohen nga Afganistani sa më shpejt të jetë e mundur në mes të përparimit të talebanëve kundër forcave qeveritare në të gjithë vendin.

Ambasada lëshoi të enjten alarmin e dytë të sigurisë brenda një jave duke u bërë thirrje amerikanëve të largohen nga vendi.

“Ambasada amerikane u bën thirrje qytetarëve amerikanë të largohen nga Afganistani menjëherë duke përdorur opsionet e fluturimeve komerciale në dispozicion,” thuhej në një deklaratë.

Alarmi përfshinte udhëzime për të kontaktuar ambasadën për ata që nuk mund të përballojnë një fluturim ose janë duke pritur që një fëmijë ose një bashkëshort të marrë vizën e tyre për të lënë Afganistanin. Ai paralajmëroi gjithashtu se kapaciteti i ambasadës për të ndihmuar qytetarët amerikanë është “jashtëzakonisht i kufizuar”.

“Ambasada Amerikane u kujton qytetarëve amerikanë se më 27 prill 2021, Departamenti i Shtetit urdhëroi largimin nga Ambasada Amerikane në Kabul të punonjësve të qeverisë amerikane, funksionet e të cilëve mund të kryhen diku tjetër për shkak të rritjes së raporteve të dhunës dhe kërcënimeve në Kabul,” tha ajo.

Ambasada shtoi se ndërsa fluturimet e evakuimit mund të shpallen në të ardhmen, qytetarët amerikanë nuk duhet t’i presin ato.

“Ambasada përsërit se qytetarët amerikanë duhet të largohen nga Afganistani sa më shpejt të jetë e mundur duke përdorur transportin komercial në dispozicion dhe të mos planifikojnë të mbështeten në fluturimet e qeverisë amerikane,” thuhej në alarm.

Më herët të enjten, talebanët vazhduan përparimin e tyre ushtarak, duke kapur kryeqytetin e provincës Ghazni, rreth 150 km (80 milje) në jugperëndim të Kabulit – kryeqyteti i 10 -të krahinor i marrë nga grupi brenda një jave.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.