Situatë kritike në Britaninë e Madhe/ Dyfishon rastet me COVID-19 brenda dy javëve

Britania e Madhe ndodhet në alarm për shkak të shtimit të rasteve me koronavirus.

Pak orë para se të imponohej bllokimi i ri dhe të mbylleshin hotelet dhe shitja me pakicë, rastet e koronavirusit u rritën në mënyrë dramatike me 50% në vetëm një javë.

Kryeministri Boris Johnson është në bisedime me udhëheqësit e vendeve të tjera të Mbretërisë së Bashkuar për të hartuar një plan efektiv për pushimet.

Sidoqoftë, Johnson është nën një presion të konsiderueshëm për të tërhequr pushimin pesë ditor, nga 23 dhjetor deri më 27 dhjetor, nga kufizimet.

Situata kritike dëshmohet nga fakti se incidenca ditore e koronavirusit arriti në 18,450 sot , një numër dyfish në krahasim me të martën e kaluar. Numri i të vdekurve u rrit në 506 sot në Britani.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.