“Sinofarm” po ndërton një fabrikë të re vaksinash në Wuhan

Kompania kineze “Sinofarm” do të fillojë ndërtimin e një fabrike të re për prodhimin e vaksinave në Wuhan, një qytet që besohet të ketë qenë epiqendra e virusit Corona dhe do të jetë në gjendje të prodhojë një miliardë doza në vit.

Instituti Wuhan për Produkte Biologjike nuk specifikoi kur fabrika do të fillojë të punojë me kapacitet të plotë, njoftoi sot Reuters.

Njoftimi për ndërtimin e fabrikës është një projekt i madh i “Sinofarm”, i cili u mbështet nga shteti, me qëllimin për të bërë tre miliardë doza vaksinash në vit, raporton Tanjug.

Instituti i Produkteve Biologjike të Pekinit, ku Sinofarm ka një fabrikë, gjithashtu mund të prodhojë një miliardë doza në vit dhe të ndërtojë një strukturë të re prodhimi.

Kina ka miratuar deri më tani tre vaksina të përgjithshme anti-covid për përdorim të përgjithshëm: “Sinofarm”, “Sinovac”, “KanSino” dhe tre vaksina të tjera emergjente të prodhuara në vend.

“Sinovac”, i cili ka kapacitetin për të bërë dy miliardë doza në vit, tha sot se ai kishte shpërndarë 600 milionë doza në Kinë dhe jashtë deri në fund të majit.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.