SHBA/ Vendimi i gjykatësit: Një nënë që refuzon të vaksinohet nuk do të ketë më të drejtë të shohë fëmijën e saj

Vendimi i një gjykatësi në Illinois është i pari në vend. Në moshën 39-vjeçare, Rebecca Firlit është ndër ato që ende ngurrojnë të marrin vaksinën Covid-19. Nëna e divorcuar po refuzon të marrë injeksionin për momentin dhe kjo mund të ndikojë në jetën e saj personale, raporton Guardian.
Sepse në të vërtetë, Rebecca Firlit nuk mund ta shohë më djalin e saj, për të cilin ajo ka kujdestarinë alternative me burrin e saj. Një gjykatës në Illinois i mohoi asaj të gjitha të drejtat e vizitës derisa u vaksinua.

“Isha pak në mëdyshje kur gjyqtari më thirri sepse seanca virtuale supozohej të ishte vetëm në temën e mbështetjes së fëmijëve,” tha ajo për Chicago Sun-Times . Ai shtoi: “Një nga gjërat e para që më pyeti ishte:” A jam i vaksinuar? ” Unë u befasova pak sepse nuk kishte të bënte me auditorin ”. Por përballë saj, gjyqtari James Shapiro ishte më se i vendosur: “Unë jam gjykatësi, unë marr vendimet në rastin tuaj”.

Një vendim që “ndan familjet”

Avokati i tij bëri menjëherë një apel në Gjykatën e Apelit të Shtetit duke argumentuar se babai i djalit të vogël nuk e kishte vënë në asnjë mënyrë këtë element në tryezë. “Gjykata tejkaloi qartë fuqinë e saj duke pezulluar kohën e dhënë për nënën kur çështja në fjalë ishte alimentimi,” tha avokati. Nga ana e saj, nëna nuk e ka specifikuar ende nëse do të vaksinohej, por siguron se nuk është një vendim politik. “Unë kam pasur reagime të kundërta në të kaluarën pas vaksinimeve dhe mjeku im më këshilloi të mos vaksinohem,” thotë ajo.

Sipas saj, djali i saj nuk e kuptoi vendimin dhe është i befasuar që nuk e ka parë më. “Ky lloj vendimi i ndan familjet, dhe nuk është në interesin e djalit tim të ndahet nga nëna e tij,” thotë ajo. Gjyqtari nuk pranoi të komentojë në këtë kohë, ndërsa avokati i burrit të saj tha se ai e respektonte vendimin. Nëse në disa raste gjyqësore gjyqtarët kanë dhënë ulje dënimi në këmbim të vaksinimit, ky skenar është i pari. Mund të krijojë një precedent.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.