SHBA, vaksinimi i fëmijëve mbi 5 vjeç në mund të nisë në fillim të nëntorit

“Mënyra më e mirë për ta mundur pandeminë është të kemi një numër maksimal personash imunë. Kjo ështëajo që na ofron vaksina dhe nësë përfshijmë fëmijët virusi bën gati valixhet”, u shpreh Drejtor i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Francis Collins.
Pfizer i ka bërë gati dozat e vaksinave dhe ështe në pritje për shpërndarjen e tyre për fëmijët nga mosha 5 deri në 11 vjeç. Do të jenë dy doza, një e treta e dozës normale secila. Doza e dytë do të merret 3 javë pas dozës së parë. Pfizer thotë se është 90 përqind efektive kundër infektimit simptomatik.

Share With:
Tags
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.