Tri kategoritë ndaj të cilëve SHBA do të vendosë sanksione

Departamenti Amerikan i Thesarit do të vendosë një sërë sanksionesh në vigjilje të Samitit të SHBA për Demokraci.

Sipas “Reuters”, në “shënjestër” janë personat e përfshirë në korrupsion, abuzime serioze të të drejtave të njeriut dhe ata që minojnë demokracinë.

“Thesari do të ndërmarrë një sërë veprimesh për të përcaktuar individët që janë të përfshirë në aktivitete keqdashëse, që minojnë demokracinë dhe institucionet demokratike në mbarë botën duke përfshirë korrupsionin, represionin, krimin e organizuar dhe abuzimin serioz të të drejtave të njeriut”, tha një zëdhënës i Departamentit Amerikan të Thesarit.

Këto zhvillime ecin paralel me deklaratat e Joe Biden, i cili gjatë fjalimit të tij të parë si President i SHBA-ve, tha se do të godasë forcat globale autoritare të mbështetura kryesisht nga Kina dhe Rusia.

Grupet e të drejtave të njeriut vënë në dyshim nëse konferenca e Bidenit mund t’i shtyjë liderët botërorë që janë të ftuar, disa të akuzuar për prirje autoritare, të
ndërmarrin veprime kuptimplota.

Janë 110 pjesëmarrës në listën e ftesave të Departamentit të Shtetit për ngjarjen virtuale më 9 dhe 10 dhjetor, e cila synon të ndihmojë në ndalimin e paralizës demokratike dhe rrënimit së të drejtave dhe lirive në mbarë botën./reuters/

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.