Rruga e re e ngarkesave tokësore-detare që lidh Kinën me Gjermaninë

Shërbimet e reja të dërgesës së ngarkesave tokësore-detare u nisën midis Xi’an, kryeqendra e provincës Shaanxi në Kinën veriperëndimore, dhe Mannheim në Gjermani.

Një tren që transportonte 50 kontejnerë të ngarkuar me mallra të tregtisë elektronike u nis nga stacioni i portit ndërkombëtar Xi’an në mesnatën e Vitit të Ri, duke shënuar hapjen e itinerarit të ri.

Pas mbërritjes në Shën Petërburg, Rusi, kontejnerët do të dorëzohen në portin e Mukran në Gjermani me anije, përpara se të ringarkohen në një tren për në destinacionin përfundimtar të Mannheim.

I gjithë udhëtimi që përfshin rreth 12.800 km zgjat rreth 16 deri në 18 ditë.

Rruga e re shmang ndërprerjet operacionale të shkaktuara nga mbipopullimi në disa stacione të ngarkuara përgjatë shtigjeve tradicionale përmes vendeve të Evropës Lindore, tha Yuan Xiaojun, menaxher i përgjithshëm i kompanisë së ndërtimit dhe operimit të portit të tregtisë së lirë Xi’an./xinhua/

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.