Putin i jep nënshtetësinë ruse Edward Snowden-it

Presidenti Vladimir Putin i ka dhënë nënshtetësinë ruse ish-kontraktorit të Agjencisë së Sigurisë Kombëtare të SHBA-së, Edward Snowden, sipas një dekreti zyrtar të publikuar në portalin e qeverisë ruse të hënën.

Snowden, i cili pranoi se kishte rrjedhur informacione në lidhje me programet e vëzhgimit të SHBA në shtyp, ka qenë në Rusi që nga viti 2013. Ai po përballet me akuza për spiunazh në SHBA dhe deri në 30 vjet burg.

Në nëntor 2020, Snowden dhe gruaja e tij aplikuan për nënshtetësinë ruse. Atij tashmë i ishte dhënë leja e qëndrimit të përhershëm në Rusi. 

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.