Pilula anti-Covid, Merk është efektive kundër të gjithave varianteve

Merck njoftoi sot se pilula e saj kundër Covid ka të njëjtin efektivitet kundër çdo varianti të virusit. Pilula, e zhvilluar në bashkëpunim me Ridgeback Biotherapeutics, ka veti antivirale kundër mutacioneve të koronavirusit si “Delta”, tha Daria Hazuda, nënkryetare e Merck dhe drejtuese e sëmundjeve infektive dhe vaksinave.

Më 1 tetor, Merck kishte thënë se pilula e prodhuar nga kjo kompani zvogëlon për 50 përqind rrezikun për zhvillimin e simptomave të rënda, nëse ilaçi, erret për pesë ditë.

Share With:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.